esmaspäev, 11. detsember 2017

Restoran PULL - kas parim liha Tallinnas?



Külmal ja lumisel ajal on hea minna Tallinna kesklinnas sellisesse restorani kuhu saab ligi nii autoga kui ka jala mugavalt ja kiiresti. Auto saab parkida lähedal asuvatesse tasulistesse parklatesse ja jalgsi tulijad saavad Viru keskuse juurest kiirelt Rotermanni kvartalisse, kus Ahtri tänava pool asubki õdus restoran PULL aadressil Rotermanni 2.


Lõuna ajal on see väga tiheda liiklusega, seega laud tuleb kindlasti kinni panna ka lõunaseks ajaks. Kiire laua reserveerimise leiad SIIT. Pooled külalised kes sisse astusid pidid kahjuks sama targalt lumisesse Tallinna tagasi astuma ja uut kohta minema otsima.




Restoranis kostub ergas taustamuusika, mida on muidugi suure melu tõttu vaevu kuulda. Restorani eesmärgiks on pakkuda parima kvaliteediga steike, madalal kuumusel küpsetatud liha, hõrgutavaid grillroogasid ja sinna juurde tervislikke salateid, värskelt pressitud mahlasid ja smuutisid. Vastuvõtt ja teenindus oli sõbralik ning kiire.


Eelroaks valisin otse sütel küpsetatud marmorsteigi (13 eur) ning lisandiks kõrvale grillitud/vokitud köögiviljad, pärl-kuskussiga (5 eur).

Liha oli mõnus naturaalse maitsega, seest veidi roosakas ning ilma üleliigse soolata aga kui soovi saab kõrvalt taldriku pealt natuke musta või valget meresoola juurde võtta. Sellised naturaalsed maitsed meeldivad mulle kõige enam!



Pearoaks võtsin pardifilee, bataadikreemi ja punapeediga (15 eur).
Kõrval bataadikreem ja punapeedi mummukesed. Pardifilee pehme, mõnusalt vähe soolakas, peedipojad krõmpsud. Nahk mõnusalt grillil ära pruunistatud ja krõmps.



Kõige kõrvale pakuti maitsvat sooja Muhu leiba ja kõrvitsaseemne saia.


Magustoiduks valisin šokolaadi-rosmariini mousse (šokolaadiliiv, hapud kirsid, värsked marjad) (7 eur). Pealt läikiv nagu must suur pärl, seest mõnusalt kohev šokolaadine (mitte liigselt magus), kõrval kakao küpsisepuru maitseks, tuhksuhkru triibuke ja värsked maasikad, vaarikad ning füüsal kõrval.  Mousse sisse oli peidetud ka üks väike hapukas kirss, sobis väga hästi.




Restorani esimene korrus mahutab umbes 45 inimest ja lisaks on kaks privaatsemat lauakest kuuele külalisele. Teise korruse saal mahutab 30-40 inimest, seal on hea pidada privaatseid sündmuseid kus võimalik ka projektorit kasutada.

Keda liha külmaks ei jäta võib kindlasti ära proovida!

Rohkem infot ja reserveeri laud SIIT

kolmapäev, 22. november 2017

Tartu vanalinna restoran Antonius - kas ainult hotell või suurepärane restoran?


On kuiv ja külm novembrikuu, jalutan mööda kaunist Tartu Raekoja platsi Ülikooli tänava poole. Kohe Ülikooli vastas asub kaunis ja ajalooline hotell ja restoran Antonius. Vastuvõtt on sõbralik ja ruumid hubased ning soojad. Restorani korrusele minnes astuksid nagu teise ajastusse mis toob hinge koheselt teise meeleolu ja tunde. Töömõtted ja tegemised saab jätta ukse taha ning nautida natuke kuninglikku ajastut ja uusi maitseid.

Ülikooli 15 asuv restoran Antonius võtab külalisi vastu esialgu vaid õhtusöögiks, kokkuleppel saab tulla ka teistel aegadel. Peasaali mahub 42 inimest ning võlvkaarte alla 2 romantilist väikest laudkonda. Iidsete võlvide ja klaasist aatriumi unikaalne kooslus loob nauditava atmosfääri nii koolitusteks kui ka suuremateks koosviibimisteks. Lisaks on olemas ka privaatsaal kuni 8 inimesele kui on soovi omaette istuda ning koosolekut pidada.



Keldrikorrusel asuv restoran on ajalooliselt väga uhke ja kõik detailid interjööris läbimõeldud. Võlvkaarte all asuvad lauad on nagu Tuhkatriinu muinasjutust välja lõigatud. Iga naine saab tunda end tõelise kuningannana ja mees kuningana.



Peakoka poolt tervitusampsuks pakuti Härjanurme forellimarja hapukoore padjal. Tõeliselt maitsev, värske ja mõnus amps kõige alguseks.


Taustaks mängib vaikne romantiline klaveri ja meeleolumuusika.

Kõige kõrvale pakuti mustikaleiba ja seemnetega saia. Keskelt pehmed ja krõmpsuva koorikuga. Leib oli nii maitsev ja värske et seda võiks kodus ka proovida mõni asjatundlikum leivaküpsetaja - ohtralt mustikaid sisse ja tulemus on super!


Eelroaks valisin haneliha käsitööpelmeenid, haneleeme, hanemaltsa, kukeseente, kanepipähklite, kanepiõli ja jänesekapsaga (10 eur).
Kõrvale soovitas teenindaja Kady valget veini 2016 Bosco del Gal Gustoza DOC, Tommasi, Italy (klaas veini 5 eur).

Pelmeenid olid omapärased ja minu jaoks uudsed. Kes soovib huvitavaid maitseelamusi võib seda kindlasti proovida. Mõnus soe alustus õhtusöögile - parajalt toitev aga mitte liiga rammus ja suur et rohkem ei jaksaks.



Enne pearooga pakuti peakoka poolt mango sorbeed vahuveiniga - parajalt magus, värske ja kihisev.



Pearoaks võtsin Eesti lamba sisefilee kuusevõrse-metsmustikakastme, punase sibula ja ahjuköögiviljadega (24 eur).
Kõrval soovitas teenindaja punast veini 2013 Cotes du Rhone Rouge, Guigal, France (klaas veini 5 eur).
Medium küpsetusastmega valmistatud liha oli mõnusalt justkui krõmpsuv aga samas pehme ja hea, parajalt soolane. Juurviljadena olid kõrval seller (magus ja krõmps), kaalikas, porgand, punane sibul, söödav peiu lill ning metsmustikakaste lisas kõikidele lisanditele värsket ja põnevat kooslust juurde.



Desserdiks valisin tšillise šokolaadikoogi pistaatsiapähklipõhjal rohelise tee kreemi, vaarikakastme ja -sorbetiga (7 eur).
Tšilline šokolaadikook – tšilli kogust ei tasu alahinnata:) lõi suu õhetama esimesest ampsust, nii tugevat ampsu ei osanud kohe oodatagi. Kõik kooslus kokku oli sobilik, tšillise ampsu kõrvale saab võtta magusa värske vaarika, sorbeed (hapukas külm ja seguneb hästi soolaste pähklitega), vaarikakastet või soolaste pähklipuru ampsu (mõnusaks täienduseks kõigele). Kõrval olid veel hapukad pisikesed besee pisarad.
Rohelise tee kreem - minu jaoks uus maitse - huvitav ja neutraliseerib natuke tšillit. Soolased, tšillised ja magusad maitsed koos on super hea lahendus!




Teenindaja on väga sõbralik, põhjalik ja asjatundja. Soovitas kõikide roogade juurde sobivat veini ning rääkis iga toidu koostisosadest teadlikult. Aitäh teenindaja Kady!

Rohkem infot restorani kohta ja reserveeri laud SIIT!



esmaspäev, 13. november 2017

Mida pakub Aia tänaval asuv restoran Lusikas?


Restoran Lusikas asub Tallinna vanalinnas hea parkimisvõimalusega kohas, Aia tn 7 kohe Kalev Spa juures. Parkida saab maja ees kui ka kõrval asuvas Europarklas.
Väga meeldiva ja sooja vastuvõtuga restoran Tallinna vanalinnas. Taustaks mängib vaikne romantiline taustamuusika.






Eelroaks valisin praetud tiigerkrevetisabad tšilli ja küüslauguga serveeritud ürdi aioliga (10,5 eur). Ilus värviline väljapanek - nagu kirju sügis või südasuvi oleks taldrikul. Kõrval oli hapukas-magus kreemjas roheline ürtidega kaste/aioli. Krevetisabad krõmpsuvad ja mahlased. Kogu komplekt oli huvitav - hapukad värsked tsitruselised, kreemjas ürdikaste ja mahlased krevetisabad.



Pearoaks võtsin pannil praetud pardirinnafilee ja vuti juurselleri kreemi, veinise pirni ja mustsõstra kastmega (16 eur). Selleri-maapirni püree oli kreemine ja meeldiv. Veinis hautatud pirn oli magus ning mahlane.

Pardifilee ja vutikoib - lihtsalt väga hea kooslus omavahel, millegi ülistamiseks polegi palju sõnu vaja kui tean et lähen kindlasti seda veel sööma.



Desserdiks valisin sooja šokolaadi koogi kirsside ja Bourbon vanilje jäätisega (7 eur). Väga hea magus lõpetus kõigele – hapukust ja magusust paraja kooslusega.



Suvel on avatud terrass katusealuse ja soojendusega. Võimalus on nautida roogasid suuremate seltskondadega kui ka sobiv koht romantiliseks õhtusöögiks kahele.

Restorani seintele saab soovi korral oma näituse pilte panna, lihtsalt küsida ja uurida võimalusi.

Kõige paremini võtab lõunasöögi kokku see kui öelda et lähen kindlasti veel!

RESERVEERI LAUD SIIT!


laupäev, 30. september 2017

Clayhills Gastropubi kaks ühes - elav muusika ja maitsev õhtusöök!

Neljapäeva õhtu on ideaalne päev valida õhtusöögiks mõnusa suminaga koht Tallinna vanalinnas, kus pole liialt lärmakas aga samas on juba selline meeldiv melu.

Raekoja platsilt natuke edasi jalutades leiad Pika tänava alguses hubase restoran & baari Clayhills Gastropubi. Ekslikult nimest kinni võttes ei ole tegemist gurmeerestorani või gastronoomilise elamuse saamise koht. Pigem on see mõnus restoran, kus iga päev pakutakse värsket kala ning ka erinevat päevasuppi.

Nädalavahetuse eel esinevad erinevad ansamblid ja saab nautida ka elavat muusikat.

Menüüs leidub toite vist küll igale maitsele – hamburgereid, pastat, taimetoitu, erinevat kala, veiseliha, sealiha ning lõpetades pardi ja lambaga.

Restorani õhkkond on hubane ja soe, taga nurgas ümaras lauas istudes natuke isegi kodune. Teenindajad on püüdlikud ja märkavad koheselt kui midagi küsida soovid.

















Eelroaks valisin Gin’is marineeritud forelli (kurgi-tilli kaste, musta leiva krõps, kadakamarjad). Kohapeal valmistatud leivad olid huvitavalt suitsuse maitsega. Kaste minule sobivalt maitsestatud ehk olid naturaalsed maitsed mitte soola maitset ega üle maitsestatud.



Forelli amps eelroaks oli üllatavalt suur, parajalt soolane, oodatud domineerivat gini maitset tunda ei olnud pigem oli naturaalne nö omas mahlas.

Valgetest veinidest soovitas teenindaja Argentiina veini Trapiche Varietals Pinot Grigrio 2017 - sobis väga hästi toitudega.


Pearoaks võtsin röstitud pardifilee hooajaliste köögiviljadega, peedi ja miso-seesami glasuuriga. Kõik köögiviljad olid meeldivalt krõmpsud hamba all. Pardi peal oli minu jaoks võõras miso glasuur, natuke intensiivne ja tugeva maitsega. Minu ideaalis oleks nahk võinud paari sekundi võrra rohkem pruunistuda siis poleks mõni amps ka nätske olnud.


Kohapeal valmistatud värske sai mis kõrvale pakuti oli väga maitsev, rohkelt ürte ja seemneid. Meenus koheselt väike armas Itaalia restoran.

Lõpetuseks valisin šokolaadi ja kitsejuustu koogi (Kalamatsi farmi juust ja meresool). Vaieldamatult minu uus lemmikkook!

Omapärane ja uus kooslus andsid hämmastava maitseelamuse - kitsejuust ning tume šokolaad.



Koogi peal lisasid erilist nüanssi meresoola tükid ning kõrval hapukas-magusad jõhvikad. Respect kes kitsejuustu ja šokolaadi otsustas kokku panna:)! Ühesõnaga kellele meeldib kitsejuust ja šokolaad peab selle koogi kindlasti ära proovima!

Kokkuvõtvalt forelli ja kooki läheksin kindlasti veel sööma, aga järgmisel korral valiksin sellise õhtu kui on ka elav muusika - siis on justkui kaks ühes:)

Restorani lisainfo ja reserveerimine SIIN!

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...