kolmapäev, 22. november 2017

Tartu vanalinna restoran Antonius - kas ainult hotell või suurepärane restoran?


On kuiv ja külm novembrikuu, jalutan mööda kaunist Tartu Raekoja platsi Ülikooli tänava poole. Kohe Ülikooli vastas asub kaunis ja ajalooline hotell ja restoran Antonius. Vastuvõtt on sõbralik ja ruumid hubased ning soojad. Restorani korrusele minnes astuksid nagu teise ajastusse mis toob hinge koheselt teise meeleolu ja tunde. Töömõtted ja tegemised saab jätta ukse taha ning nautida natuke kuninglikku ajastut ja uusi maitseid.

Ülikooli 15 asuv restoran Antonius võtab külalisi vastu esialgu vaid õhtusöögiks, kokkuleppel saab tulla ka teistel aegadel. Peasaali mahub 42 inimest ning võlvkaarte alla 2 romantilist väikest laudkonda. Iidsete võlvide ja klaasist aatriumi unikaalne kooslus loob nauditava atmosfääri nii koolitusteks kui ka suuremateks koosviibimisteks. Lisaks on olemas ka privaatsaal kuni 8 inimesele kui on soovi omaette istuda ning koosolekut pidada.



Keldrikorrusel asuv restoran on ajalooliselt väga uhke ja kõik detailid interjööris läbimõeldud. Võlvkaarte all asuvad lauad on nagu Tuhkatriinu muinasjutust välja lõigatud. Iga naine saab tunda end tõelise kuningannana ja mees kuningana.



Peakoka poolt tervitusampsuks pakuti Härjanurme forellimarja hapukoore padjal. Tõeliselt maitsev, värske ja mõnus amps kõige alguseks.


Taustaks mängib vaikne romantiline klaveri ja meeleolumuusika.

Kõige kõrvale pakuti mustikaleiba ja seemnetega saia. Keskelt pehmed ja krõmpsuva koorikuga. Leib oli nii maitsev ja värske et seda võiks kodus ka proovida mõni asjatundlikum leivaküpsetaja - ohtralt mustikaid sisse ja tulemus on super!


Eelroaks valisin haneliha käsitööpelmeenid, haneleeme, hanemaltsa, kukeseente, kanepipähklite, kanepiõli ja jänesekapsaga (10 eur).
Kõrvale soovitas teenindaja Kady valget veini 2016 Bosco del Gal Gustoza DOC, Tommasi, Italy (klaas veini 5 eur).

Pelmeenid olid omapärased ja minu jaoks uudsed. Kes soovib huvitavaid maitseelamusi võib seda kindlasti proovida. Mõnus soe alustus õhtusöögile - parajalt toitev aga mitte liiga rammus ja suur et rohkem ei jaksaks.



Enne pearooga pakuti peakoka poolt mango sorbeed vahuveiniga - parajalt magus, värske ja kihisev.



Pearoaks võtsin Eesti lamba sisefilee kuusevõrse-metsmustikakastme, punase sibula ja ahjuköögiviljadega (24 eur).
Kõrval soovitas teenindaja punast veini 2013 Cotes du Rhone Rouge, Guigal, France (klaas veini 5 eur).
Medium küpsetusastmega valmistatud liha oli mõnusalt justkui krõmpsuv aga samas pehme ja hea, parajalt soolane. Juurviljadena olid kõrval seller (magus ja krõmps), kaalikas, porgand, punane sibul, söödav peiu lill ning metsmustikakaste lisas kõikidele lisanditele värsket ja põnevat kooslust juurde.



Desserdiks valisin tšillise šokolaadikoogi pistaatsiapähklipõhjal rohelise tee kreemi, vaarikakastme ja -sorbetiga (7 eur).
Tšilline šokolaadikook – tšilli kogust ei tasu alahinnata:) lõi suu õhetama esimesest ampsust, nii tugevat ampsu ei osanud kohe oodatagi. Kõik kooslus kokku oli sobilik, tšillise ampsu kõrvale saab võtta magusa värske vaarika, sorbeed (hapukas külm ja seguneb hästi soolaste pähklitega), vaarikakastet või soolaste pähklipuru ampsu (mõnusaks täienduseks kõigele). Kõrval olid veel hapukad pisikesed besee pisarad.
Rohelise tee kreem - minu jaoks uus maitse - huvitav ja neutraliseerib natuke tšillit. Soolased, tšillised ja magusad maitsed koos on super hea lahendus!




Teenindaja on väga sõbralik, põhjalik ja asjatundja. Soovitas kõikide roogade juurde sobivat veini ning rääkis iga toidu koostisosadest teadlikult. Aitäh teenindaja Kady!

Rohkem infot restorani kohta ja reserveeri laud SIIT!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...