teisipäev, 12. november 2019

Vabalaud TOP 10 restoranid 2019


Aasta 2019 kestab veel viimased kaks kuud. See aasta on olnud tegus, uuenduslik ja lisandunud on mitmeid häid ja põnevaid restorane.

Meie lehelt leiad eripakkumisi ja restoranide õhtusööke-kontserte. Võtsime kokku kogu aasta statistika ja aplodeerime TOP 10 Eesti restoranidele, kuhu on kõige rohkem reserveeringuid tehtud läbi meie kodulehe.

Esikohal on Tallinna vanalinna restoran Rae Meierei (Dunkri 5)

Rae Meierei on unikaalse industriaalse kontseptsiooniga Tallinna vanalinnas asuv 350-kohaline restoran, mis hõlmab endas lisaks avatud köögiga restoranile ka juustutehast, distilleryt, vodka muuseumi ja kokteilibaari. Menüüs väärindatakse läbivalt Eesti väiketalude piima ja sellest Rae Meierei juustutehases valmivaid itaaliapäraseid värskeid juustusid. Soovist pakkuda talupiimast, kui suurepärasest toorainest, valmistatud tooteid, sai ka restoran oma alguse. 

Broneeri endale elamus Rae Meiereisse.

Rae Meierei

2. LeibTallinna vanalinnas, Uus tn 31

Restoran Leib pakub lihtsaid, aga maitsvaid roogasid. Ollakse keskendunud eestlusele ning kõigele, mida meie loodus pakkuda suudab. Selleks tehakse igapäevaselt koostööd kohalike põllumeeste, kalameeste ja teiste väiketootjatega. Restoran on rajatud eelkõige kohalikule klientuurile. Eestlastele soovitakse pakkuda võimalust taasavastada Tallinna vanalinn, millest tänaseks on saanud pigem turistimeka. Nimest Leib lähtuvalt on leib restoranis ülitähtsal kohal. Leib on toidu hing. Pakutakse käsitsi valmistatud leiba kõrvuti kohalikust naturaalsest toorainest valmistatud roogadega.

Broneeri enda nauding Leib restorani!

Leib restoran

3. Argentiina restoran asub Tallinnas, Pärnu mnt 37

Sel aastal avasid nad ka oma teise restorani samuti Tallinnas aadressil Lootsi 8. Mõlemas kohas on sama menüü ja alati sõbralikud teenindajad sind ootamas.
Argentiina, see tähendab armastust ja kirge grill-liha vastu – un amor y pasión por el asado. ¡Olé!

Korraga kaasahaarav, dramaatiline ja intiimne argentina grillimiskunst ulatub üle rohtmaade ja Patagoonia kõrbete kuni Andide ja Tulemaani välja. Ja veel kaugemale. Sest asado on kõikjal. Sest asado on terve maailm.

Seda maailma Argentiina restoran pakubki, tuues taldrikule maitsed teispoolt maakera, sealtpoolt Kaljukitse pöörijoont. Mõistagi algab kõik kvaliteetsest toorainest, mis jõuab restoranikööki maailma parimatest Argentina, Brasiilia, Uruguai ja Austraalia farmidest. Klientide silme all valmivad särisevatel elava tulega grillil üksteise järel suussulavad hiigelsteigid, mis on tuntud üle kogu linna.

Broneeri laud Argentiina restorani.

Argentiina restoran

4. Estonia restoran, Tallinna kesklinnas, Estonia pst 4

Rahvusooper Estonia külastajad olid pikalt oodanud, et lisaks teatrikülastusele oleks võimalik teatrimajas taas ka tõsisemalt einestada. Viimati sai seda teha kolmveerand sajandit tagasi. Armsas teatrimajas asuv restoran ootab kõiki teatri- ja söögigurmaane, üks ei välista teist! Restoran asub Rahvusooper Estonia talveaias, mis on saanud uue ja noorusliku sisekujunduse. Väärika ajaloo ja põneva tänapäevaga Estonia restoran ootab sind!

Broneeri nauding Estonia restorani.

Estonia restoran

5. Platz restoran asub Tallinna kesklinnas, Roseni 7

Modernses Rotermanni keskuses asuv restoran on õdus paik linna südames, kuhu saab põigata nii kiirele lõunale kui mõnusale mitmekäigulisele õhtusöögile. Professionaalne teenindus, euroopaliku valikuga menüü ning mitmekülgne veinikaart lubavad leida igal külalisel oma lemmiku. Platzi hubane interjöör kutsub siia jälle ja jälle tagasi.
Kõik on Platzis! Igaüks leiab endale sobiva toidu!

Broneeri laud Platzi.

Platz restoran

6. Olde Hansa, Tallinna vanalinnas, Vana turg 1

Olde Hansa on rikka kaupmehe kodu Tallinnas Raekoja lähedal. Tema lauas süüakse kuningate kombel ja kraamipoe Krambude riiulid on lookas XV aastasaja kõige moodsamate kaupade all. Kaupmehe kodused rõõmud on kõigist Maailma servadest otsitud ja koduköögis mooritud hõrgutised, munkade imejoogid, magusad mandlid, kaunid asjad, ilusad rõivad, vürstilosside väärilised pillilood ja krapsakate teenijapiigade lahkus. 
Tule ja tunneta ajalugu!

Broneeri Olde Hansa sööming.

Olde Hansa

7. The Able Butcher, Hilton Tallinn Park hotellis, Fr. R. Kreutzwaldi 23

Uut tüüpi liharestoran Hilton Tallinn Park hotellis pakub eelkõige suurt valikut parimast toorainest valmistatud liharoogasid. Esikohal on loomaliha, kuid menüüst leiad ka erinevaid steike, kala ja teisi liharoogi. Liha on pärit üle maailma – Ameerikast, Aafrikast, Austraaliast, Iirimaalt ja ka Eestist. Avatud köök annab võimaluse jälgida Teie toidu valmimist.

Viime Teid täisväärtuslikule ja autentsele kulinaarsele teekonnale, kus kõike serveeritakse kirega. 


The Able Butcher on parim paik lihasõpradele!

Broneeri laud The Able Butcher restorani.

The Able Butcher restoran

8. Peppersack, Tallinna vanalinnas, Viru 2

Restoran Peppersack asub huvitava ajalooga majas, Tallinna vanalinna südames, Raekoja platsi vahetus läheduses. Läbi mitme korruse leidub Peppersackis kohti nii suurtele gruppidele kui ka romantilisi nurgakesi väiksematele seltskondadele.
Uksed avatakse aga külastajatele juba varahommikul, pakkudes Peppersacki kohvikus ahjusooje küpsetisi ning restorani poole peal maitsvat a la carte hommikusööki. 

Oled oodatud nautima kokkade poolt valmistatud hõrgutisi ajaloohõngulises miljöös.
Peppersack restoran


9. Cru, Tallinna vanalinnas, Viru tn 8

Lähtudes ajaloolisest miljööst imepärases Tallinn vanalinnas on restorani eesmärk leida piir klassikalise ja modernse köögi vahel, mis muudab elamuse Cru restoranis tõeliselt ajatuks.
Kaks sisesaali on renoveeritud jäädes truuks hoone esialgsele kujundusele 15.ndast sajandist ning loovad autentse hiliskeskaegse atmosfääri.

Broneeri nauding Cru restorani.

Cru restoran


10. Kohvik-resto JOP, Tartu vanalinnas, Lutsu 3

Tartu Antoniuse õue ruumides ning terrassil asub kohvik-resto JOP - kunstide sulatusahi, kombineeritakse söök ja jook, kunst ja disain, tänapäev ja ajalugu. 
JOP on kui kameeleon, mis muutub teistsuguseks iga kahe kuu tagant, soses kunstinäituse vahetamisega resto seintel. Nii sünnib restoranis iga uue näitusega uus miljöö.

Broneeri laud kohvik-resto JOP!

Kohvik-resto JOP


Sügav kummardus ja tänud meie püsiklientidele!

Kui sina ei ole veel mõnda nendesse restorani jõudnud, siis vabalaud ka omalt poolt soovitab neid mõnusaid kohti!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...