teisipäev, 21. juuli 2020

Roheline oaas Tallinna vanalinnas - Leib Resto

Väikesest trepist üles tulles Uus tn 31 võtavad sind vastu sõbralikud teenindajad. Kõrvu kostuvad kaunid eesti keelsed meloodiad ja maitsenaudingud võivadki alata.



Restoran Leib toob ausad maitsed talust otse sinu taldrikule! Majas saab süüa just seda, mis parasjagu Eestis kasvab ja, mis on valmistatud erilise hingega. 

Restorani nimi on valitud põhjusega. Must leib tähendab teatavasti igale eestlasele midagi, värsket ja sooja. Midagi, mis on tehtud suure hingega. See võtab ilusti kokku kõik, millesse restorani loojad usuvad. 


Nautlemiseks sai valitud teise korruse privaatsem terrass, kust on parim vaade kogu aiale ja ka teatud nurga alt väliköögile.




Eelroaks sai valitud üks külaliste lemmikuimaid toite nii suvel kui talvel: Haugimari marineeritud kartulite ja suitsutatud hapukoorega (11.5 eur). Mmmm lihtsalt nii hea - põletatud kartulid, suitsutatud hapukoor. Ülimaitsev ja kindlasti soovitan ära proovida! Iga amps on mõnusalt soolane.





Pearoaks valisin taaskord külaliste lemmiku: Meie ahjus suitsutatud Pähkla forell sooja kartuli-ürdisalati ja Gribiche kastmega (17 eur). Forell on mõnusalt suitsune - nagu oleks Peipsi kalda äärest suitsukala saanud 🥳. 

Forell on pehme, seest roosakas, algul arvaks et toores, aga maitselt no nii hea, et ei muudaks miskit. Pealt kauni pruuni jumega.





Desserdi aeg 😋 - läbi aastate külaliste lemmik magustoit: Brüleekreem musta leivaga (6.5 eur). Täiesti kindla peale minek magusa puhul. Pehme ja sametine, musta leiva tükkidega. Restoran nö firmakas, mida mujalt kohe kindlasti ei saa.





Broneeri endale parim laud Leib restosse vabalaud.ee lehelt 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...