teisipäev, 11. detsember 2018

Vabalaud TOP 10 restoranid 2018


Aastal 2018 lisandus Tallinnasse mitu uut head restorani. Vabalaud.ee lehelt leiad eripakkumisi ja restoranide õhtusööke-kontserte. Võtsime kokku kogu aasta statistika ja aplodeerime TOP 10 Eesti restoranidele, kuhu on kõige rohkem reserveeringuid tehtud aastal 2018 läbi meie kodulehe.


1. RAE MEIEREI (Dunkri 5, Tallinn)

Rae Meierei on unikaalse industriaalse kontseptsiooniga Tallinna vanalinnas asuv 350-kohaline restoran, mis hõlmab endas lisaks avatud köögiga restoranile ka juustutehast, distilleryt, vodka muuseumi ja kokteilibaari. Menüü on lai ja valikut peaks leiduma kõigile. Suure tähelepanu on restoran menüüd koostades suunanud ka taimetoidule. Rae Meierei kasutab rohkelt ürte, tuttavaid vürtse ja lihtsaid maitseaineid, mis on kõigile äratuntavad ja arusaadavad, sest lihtsuses peitub suur võlu.


2. ARGENTIINA (Pärnu mnt 37, Tallinn)

Lõunamaise hõnguga Argentiina restoran on lihasõprade meeli rõõmustanud juba pea 22 aastat. Pole mingit kahtlust – Argentiina restoran on grilliparadiis. Hubase sisekujundusega restoran pakub mõnusat äraolemist nii privaatsuse soovijatele, kui ka suurematele seltskondadele. Toidu maitse toovad veel paremini esile hoolikalt valitud Argentiina ja Tšiili veinid ning klassikalised Prantsuse, Itaalia ja Hispaania veinid.
Maitseelamusi täiustab õdus interjöör, oma ala parimad teenindajad ning vaimustav muusika.


3. THE ABLE BUTCHER (Fr. R. Kreutzwaldi 23, Tallinn)

Uut tüüpi liharestoran Hilton Tallinn Park hotellis pakub eelkõige suurt valikut parimast toorainest valmistatud liharoogasid. Esikohal on loomaliha, kuid menüüst leiad ka erinevaid steike, kala ja teisi liharoogi. Liha on pärit üle maailma – Ameerikast, Aafrikast, Austraaliast, Iirimaalt ja ka Eestist. Avatud köök annab võimaluse jälgida Teie toidu valmimist.


4. KORSTEN KITCHEN (Põhja pst 27a, Tallinn)

Korsten Kitchen pakub maitseelamusi erinevate söökide ja jookidega. Restorani avatud köök on elevust tekitav ning koht on hea seltskonnaga tõeliselt mõnus kohtumispaik. Vahemerepärane ja Eesti köögi sugemetega menüü, päevapakkumised, mõnus kokteilivalik ja õdus interjöör loovad maitseelamusi. Naudi mõnusat atmosfääri nii siseruumis kui ka päikeselisel ning parajalt privaatsel suveterrassil Kultuurikatla sisehoovis.


5. PEPPERSACK (Viru 2 / Vana turg 6, Tallinn)

Restoran Peppersack asub huvitava ajalooga majas, Tallinna vanalinna südames, Raekoja platsi vahetus läheduses. Läbi mitme korruse leidub Peppersackis kohti nii suurtele gruppidele kui ka romantilisi nurgakesi väiksematele seltskondadele.
Külastada tasub Peppersacki aga juba ainuüksi kiidetud majaõlle pärast, mis on valmistatud ajalooliste retseptide järgi ning igal õhtul peasaalis toimuva mõõgavõitluse pärast.

Oled oodatud nautima kokkade poolt valmistatud hõrgutisi ajaloohõngulises miljöös.


6. LEIB (Uus tn 31, Tallinn)

Restoran Leib on  keskendunud eestlusele ning kõigele, mida meie loodus pakkuda suudab. Selleks tehaksegi igapäevaselt koostööd kohalike põllumeeste, kalameeste ja teiste väiketootjatega. Leib restoran on rajatud eelkõige kohalikule klientuurile. Eestlastele pakutakse võimalust taasavastada Tallinna vanalinn, millest tänaseks on saanud pigem turistimeka. Nimest Leib lähtuvalt on leib restoranis ülitähtsal kohal. Leib on toidu hing. Pakutakse käsitsi valmistatud leiba kõrvuti kohalikust naturaalsest toorainest valmistatud roogadega. Lihtne, samas lihtsalt suurepärane gastronoomiline nauding.


7. CLAYHILLS GASTROPUB (Pikk 13, Tallinn)

Clayhills on esimene gastropubi Eestis. Menüü on inspireeritud nii Briti, Euroopa kui ka Eesti traditsioonidest ning kasutatakse hooajalisi kohalikke koostisaineid. Iga päev pakutakse värsket kala kohalikult turult ning parimat Eesti sea-, lamba- ja loomaliha. Clayhillsis saab nautida head toitu, õlut ja veini lõõgastavates hubastes siseruumides või soojadel suvepäevadel või –õhtutel väljas mugaval terrassil.


8. SAKU GASTRO (Rotermanni 14, Tallinn)

Saku Gastro on laia õllevaliku, loomingulise toidu, trendika sisekujunduse ja hubase õhkkonna kombinatsioon. Ühtmoodi tervitatakse nii gurmaane, õllesõpru kui ka veini- ja kokteilifriike. Söögid valmistatakse kohalikust kvaliteetsest toorainest, rõhutades käsitööd ja järgides hooaegu. Menüüs on toite nii õlle kõrvaseks jagamiseks, suuremaks kõhutäieks kui ka imemaitsvaid magustoite.


9. FARM (Müürivahe 27b / Viru 11, Tallinn)

Restorani Farm sõbralikud peremehed on pannud kokku ainulaadse menüü, mis põhineb parimate Eesti talupidajate värsketel toodetel ja kutsuvad külla kõiki, kes soovivad tutvuda tänapäeva Eesti köögiga ja mõnusalt lõõgastuda. Asukoht, hubane miljöö ja kamin, nimekate kokkade kõrge töökultuur, eksklusiivne serveerimine ja toidu kvaliteet, panoraamvaatega avatud köök, kohaliku tooraine ja värske ulukiliha kasutamine, naturaalsed omatooted, ürdid ja hoidised, eksklusiivne kohv - kõik on selleks, et tunda end nagu Eesti kodus.

Parimad hooajalised ja kättesaadavad kohalikud toorained, värsked ja kvaliteetsed toidukaubad mujalt maailmast ning toiduvalmistamise viisid minevikust tänapäevani iseloomustavad Restorani Farm kõige paremini, iga komponent toidus on hoolikalt valitud ja vajalik, ei midagi ülearust. Farmi taustal kostab linnulaul, hobuste, lehmade ning maaelu argipäevahelid, mida täiendab lõdvestav kaasaegne instrumentaalne muusika.


10. KALEVI JAHTKLUBI (Pirita tee 17, Tallinn)

Jahtklubis saad nautida erilist miljööd ning teenindust. Lõbusas võtmes teeninduskultuur hoovab vastu juba ukselt. Jahedamatel õhtutel saab mõtteid mõlgutada kamina valgel. Suvisel ajal mõnuleda suurel väliterrassil ja puhata silma jõekääru vaatel.
Meie arvame, et hea koht ei vaja reklaami. Siia tullakse tuttavate soovitusel või satutakse sõltuvusse meeleolukast teenindusest ja köögihõrkudest. Jahtklubis soovitakse, et tunneksid end alati hästi ja oodatuna. Suurepärane koht, kus pidada oma tähtpäevi, käia niisama lõunatamas või veeta nostalgilist õhtupoolikut loojangus.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...