Neljapäeva õhtu on ideaalne päev valida õhtusöögiks mõnusa suminaga koht Tallinna vanalinnas, kus pole liialt lärmakas aga samas on juba selline meeldiv melu.

Raekoja platsilt natuke edasi jalutades leiad Pika tänava alguses hubase restoran & baari Clayhills Gastropubi. Ekslikult nimest kinni võttes ei ole tegemist gurmeerestorani või gastronoomilise elamuse saamise koht. Pigem on see mõnus restoran, kus iga päev pakutakse värsket kala ning ka erinevat päevasuppi.

Nädalavahetuse eel esinevad erinevad ansamblid ja saab nautida ka elavat muusikat.

Menüüs leidub toite vist küll igale maitsele – hamburgereid, pastat, taimetoitu, erinevat kala, veiseliha, sealiha ning lõpetades pardi ja lambaga.

Restorani õhkkond on hubane ja soe, taga nurgas ümaras lauas istudes natuke isegi kodune. Teenindajad on püüdlikud ja märkavad koheselt kui midagi küsida soovid.

















Eelroaks valisin Gin’is marineeritud forelli (kurgi-tilli kaste, musta leiva krõps, kadakamarjad). Kohapeal valmistatud leivad olid huvitavalt suitsuse maitsega. Kaste minule sobivalt maitsestatud ehk olid naturaalsed maitsed mitte soola maitset ega üle maitsestatud.



Forelli amps eelroaks oli üllatavalt suur, parajalt soolane, oodatud domineerivat gini maitset tunda ei olnud pigem oli naturaalne nö omas mahlas.

Valgetest veinidest soovitas teenindaja Argentiina veini Trapiche Varietals Pinot Grigrio 2017 - sobis väga hästi toitudega.


Pearoaks võtsin röstitud pardifilee hooajaliste köögiviljadega, peedi ja miso-seesami glasuuriga. Kõik köögiviljad olid meeldivalt krõmpsud hamba all. Pardi peal oli minu jaoks võõras miso glasuur, natuke intensiivne ja tugeva maitsega. Minu ideaalis oleks nahk võinud paari sekundi võrra rohkem pruunistuda siis poleks mõni amps ka nätske olnud.


Kohapeal valmistatud värske sai mis kõrvale pakuti oli väga maitsev, rohkelt ürte ja seemneid. Meenus koheselt väike armas Itaalia restoran.

Lõpetuseks valisin šokolaadi ja kitsejuustu koogi (Kalamatsi farmi juust ja meresool). Vaieldamatult minu uus lemmikkook!

Omapärane ja uus kooslus andsid hämmastava maitseelamuse - kitsejuust ning tume šokolaad.



Koogi peal lisasid erilist nüanssi meresoola tükid ning kõrval hapukas-magusad jõhvikad. Respect kes kitsejuustu ja šokolaadi otsustas kokku panna:)! Ühesõnaga kellele meeldib kitsejuust ja šokolaad peab selle koogi kindlasti ära proovima!

Kokkuvõtvalt forelli ja kooki läheksin kindlasti veel sööma, aga järgmisel korral valiksin sellise õhtu kui on ka elav muusika - siis on justkui kaks ühes:)

Restorani lisainfo ja reserveerimine SIIN!