Argentiina restoran asub Tallinnas, Pärnu mnt 37, kino Kosmose kõrval. Üle 20 aasta avatud olnud restorani kutsutakse ka lihasööjate paradiisiks kuna keskendutakse enamjaolt grillitud lihale ja mereandidele. Argentiinalikku autentsust aitavad luua erinevad rahvuslikud sisustuselemendid ja kõlaritest kostuv mahe Ladina-Ameerika popmuusika.

Lisaks saavad kliendid, tänu avatud köögile, imetleda grillil valmivaid roogasid.

Teenindus oli väga meeldiv ja tähelepanelik. Toitusid tutvustati lauda tuues ja kõikidele küsimustele saime vastused. Aitäh Siim!


Restoranis on võimalik pidada erinevaid üritusi ja tähtpäevi. Seda tänu mitmele erinevale ruumile - allkorrusel mõnus privaatruum kuni 25-le külalisele ning teisel korrusel kuni 55-le inimesele.

Sissejuhatuseks pakuti majajooki House Speciale Evita (Tšiili jook) – maitselt natuke viinalaadne (sisaldas erilist komponenti PISCO), lisaks värske münt, laimi- ja apelsinimahl ning Cointreau. Mõnusalt hapukas ja meeldiv.

Eelroogade valik on väga suur ja kirju (veiseliha, lõhe, tiigerkrevetid, sinimerekarbid, kammkarbid, kitsejuust, hanemaks jne). Ühesõnaga peaks igaüks endale sissejuhatuseks meelepärase pala leidma. Samuti leidub taimetoitu ja erinevaid suppe.

Meie valisime üheks eelroaks Foie Gras – hõrk hanemaksa delikatess (12 eur). Hanemaks oli suussulav ja maitsev. Kõrval olid veel värsked vaarikad, saiakuubikud, magus ja kreemine aprikoosikaste, kinoa ning ülimaitsev ja omapärane paneeritud õunaviil (seda süües tekkis soov ka ise kodus midagi sarnast teha:))
Kõrvale pakuti sooja mitmeviljakuklit maitsevõiga.


Veinisoovitus oli väga detailne ja sobilik. Pakuti Argentiina valget veini Chardonnay, Barrel, Valle de Uco, Mendoza (7,5 eur klaas). Ilusa kuldkollase värvusega, mõnusalt magusa vanilje aroomiga ja maitselt pehme puuviljane.

Teiseks eelroaks valisime Cheviche – laimimahlas marineeritud lõhefilee ja krevetid (8 eur). Väga kerge ja mahlane. Lõhe ja krevetid mõnusalt hapukad laimimahla marinaadis seismisest. Kogu roog oli pandud kergelt soolaka ja krõmpsuva „tortilla” sisse, mis harmoneerus ideaalselt hapuka lõhega. Hiljem selgus selle maitsva meie jaoks „tortilla” nimetuse saanud toit – papadous (loodetavasti on kirjapilt õige:)). Koosneb läätse ja riisi jahust – igatahes oli see väga maitsev.


Kõrvale soovitati Argentiina valget veini Torrontes Don David, Michel Torino, Salta (7 eur klaas). Värske tsitruse ja virsiku maitsega, mõnusalt küps ja lillelõhnaline.








Pearoogade valik on samuti väga lai. Enamus roogasid pakutakse grillilt – tomahook, veisesteik, veise sise- ja välisfilee, lihaveiseribi, searibi, antrekoot, T-luupihv, seakarree, tuunikala, lambakarree, veisekeel, veisemaks ja pardi rinnafilee. Lisaks on mitmekesine valik mereandidest – tursk, lõhe, kuningkrabi, tuunikalasteik ja kaheksajalg.

Kõikide roogade kõrvale saab valida meelepärase kastme ja lisandi. Kastmete valik on väga lai ja erinevate maitsetega.

Esimeseks pearoaks valisime grillitud veise antrekoodi 250g (22 eur). Pehme tekstuuriga, maitselt mahe ja väga mõnus mahlane.

Teiseks pearoaks sai valitud Filee mignon veisesteik – sisefilee peenem osa 250g (23 eur). Mõnusalt soolane, natuke vürtsikas ja maitsev. Kui võrrelda neid kahte liha, siis antrekoot oli mahlasem ja filee mignon kuivem.

Pearoogade kõrvale pakuti ka värsket salatit ning mõnusalt vürtsikaid grillitud köögivilju.

Lisaks võtsime kastmevaliku:
- piprakaste (1 eur) – kreemjalt terapipardega
- terav avokaadokaste (1 eur)– mõnusalt tšilline
- peakoka Chimmichurri (1 eur) – (punane) Peruu moodi, algul magus tomatine, siis tšilline ehk salakavalalt vürtsikas kaste
- klassikaline Chimmichurri (1 eur) – (roheline) väga mõnus, Argentiina klassika
- küüslaugukaste (1 eur) – kreemjalt küüslaugune

Pearoogade kõrvale soovitati Argentiina punast jumalate veini Malbec-Cabernet sauvignon-tannat, Reserva, Arnaldo B.Etchart (8 eur klaas). Küllaltki taniinine, aga samas siiski pehme, tummine, rikkalik ja väga mõnus. Maitselt vürtsikas ja kergelt ploomi-kirsine. Koosneb mitmest erinevast viinamarjasordist. Sobilik juua ka niisama mitte alati toidu kõrvale, väga maitsev ja mõnus.

Esimeseks magustoiduks sai valitud restorani populaarsem dessert - taevalik majakook (5 eur). Mõnusalt õhuline, ei ole liiga magus, kreemine ja hea.

Teiseks valisime jäätiseparfee pähklitega (6 eur). Karamelline, pähkline, meeldivalt külm, ei ole liiga magus. Vaniljejäätis ja pähklid tõmbavad magusust maha ning neutraliseerivad karamelli.


Kolmandaks sai valitud populaarsuselt teine dessert – Argentiinapärane šokolaadikook (7 eur). Šokolaadiselt rammus kondenspiimane. Kõrval šokolaadipulk heledama šokolaadiga.

Vaata Argentiina kohta rohkem infot ja reserveeri laud SIIT!