pühapäev, 28. jaanuar 2018

Kas palju populaarsust kogunud restoran Rae Meierei on oma kiitust väärt?


Otsustasin ära proovida ka rahva seas palju kiidetud restorani Tallinna vanalinnas, Dunkri 5 asuva restorani Rae Meierei.

Nende eripära on see, et nad valmistavad ise kohapeal juustusid ning restorani ruumides on läbi klaasseina näha ka Rae Meierei juustutehase tegevusi. Nad hindavad väga väiketalude piima ja sellest toodetakse ka erinevaid tooteid. Menüü on lai ja valikut peaks leiduma kõigile - on eri valmistusviisidega lihatoite, erinevaid juusturoogasid, valikus on veel värsket kala, pastad, supid, taimetoit ja mõnusad kodused panniroad.

Taustaks mängib meeldiv elektrooniline muusika, mis on piisavalt kõva et kõrvaloleva laua külalised oma jutuga ei segaks ja samuti saab ka ise mõnusalt suhelda enda lauakaaslastega.

Restoran mahutab kuni 350 inimest kahe korruse peale kokku. Rae Meiereis saab korraldada nii suuri kui väikeseid üritusi ja tähtpäevi.
Restoranis on avatud köök ehk nautida saab vaadet, kuidas road viimase lihvi saavad enne kui külalistele serveeritakse.

Meid teenindas väga meeldiv tumedapäine neiu Elis. Oskas vastata kõikvõimalikele küsimustele, oli toitude koostiste osas detailne ja teadis soovitada maitsvaid roogasid ja sobilikku veini kõige kõrvale.

Teenindaja soovitas poolkuiva valget veini Maison Louis Jadot Chablis, Prantsusmaa (11 eur klaas) – puuviljane, natuke meloni ja küpsetatud õuna järelmaitsega.

Kõrvale pakuti kotitäis isetehtud küpsetisi: leiba, parmesani pulkasid (mõnusalt pehmed ja maitsvad) ning valget sooja kuklit.

Eelroogadeks valisime hakitud värske veiseliha pikantse tomatisalati ja vürtsikilu kastmega (13 eur). Minu jaoks täiesti uus ja huvitav maitseelamus! Liha oli mõnusalt soolane, pehme ja vürtsikas, mille andis ilmselt vürtsikilu. Igatahes sobilik ja uus kooslus need kaks kokku panna. Sinepine kreem tupsudena kõrval andis tomatitele ja lihale veelgi huvitavama nüansi ja maitseelamuse. Kõrvale olid lisatud köömne kuivikud, mis olid pehmed ning mõnusa köömne-või maitsega.

Teiseks eelroaks võtsime söeahjus küpsetatud halloumi juustu värske maasikasalati ja vaarikasinepiga (10 eur). Juust oli kergelt soolakas, soe, äärtest krõmps ja seest pehme – ühesõnaga väga mõnus ja maitsev. Kõrvale pakuti vaarika sinepit – uudse maitsega, natuke vürtsikas ja sobis juustuga suurepäraselt.


Pearoaks soovitas teenindaja kindla peale minekul pardifileed, seega valisime õunapuu laastudega kergelt suitsutatud pardifilee mesise pirni ja kirsikastmega (17 eur). Part oli mõnusalt krõmpsuva nahaga ja väga pehme hamba all. Kõrval oli kartuli-selleri püree (kreemine), mustjuur, mahlane ning magus pirn ja oliivipuru.


Teiseks pearoaks võtsime küüliku kotletid kõrvitsakreemi ja koorese puravikukastmega (15 eur). Kotletid pehmed, suhteliselt neutraalsed mitte liigselt maitseaineid – mõnusalt maitsev. Kõrvitsakreem oli siidiselt pehme ja magus. Suhkruhernes meeldib mulle väga ja kuna neid oli tehtud estragoniäädikaga, siis oli see minu jaoks uus, huvitav ning eriline maitseelamus. Praekapsas oli meeldivalt soolakas-magus ja vürtsine. Kalea kapsas oli jällegi uudne maitse, krõmpsuv soolakas tervislik amps. Kõigele sellele lisas väga suurt nüanssi ja naudingut puravikukaste – siidjalt kreemine ja imeline seene aroom ning maitse.


Magustoidu valik on väga suur, enamus desserdi üheks koostisosaks on juust mingil moel või kohupiim. Meie valisime 2 kõige populaarsemat magusat lõpetuseks.

Esimeseks oli soe šokolaadi küpsetis sinihallitusjuustu jäätisega (8 eur). Küpsetis oli fondanti moodi, kuumas metall kausikeses, väga mõnus mõrkjalt-magus. Kõrval oli banaanikreem (mahe, pehme, magus), mille peal sinihallitusjuustu jäätis. Kellele sinihallitusjuust maitseb, siis see kooslus magusa banaanikreemiga ja soolaka jäätise ning šokolaadi koogikesega on ideaalne trio.


Lisaks sai valitud magusaks teine populaarne valik: ricotta kohupiimakook värskete marjade ja jogurtikreemiga (7 eur). Pole väga magus täpselt paras ja peal jogurtikreem veel lisaks mahendab kõike. Kirss tordil on muidugi värsked marjad kõige peal!


Hakitud veiseliha elamus oli super ja see maitse jääb veel pikaks ajaks meelde ning mingi aja möödudes tekib soov uuesti seda maitsma minna. Vabalaud kindlasti soovitab!

Vaata rohkem infot Rae Meierei kohta SIIT ja reserveeri laud, et saada unustamatu maitse nauding!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...