kolmapäev, 21. märts 2018

Hubane ja lastesõbralik restoran Lillekülas - Linnuküla Resto



Linnuküla Resto asub Tallinnas, Nõmme tee 20, hubases ja soojas puumajas. Sobilik koht peredele väikeste lastega, romantiliseks õhtusöögiks kui ka ärilõunaks ja privaatseks kohtumiseks. Atmosfäär on soe ja kodune, väikese linnumaja sarnane:)  Teisel korrusel olemas lastele mängunurgake, kus kõige pisemal mõnus aega veeta kuniks vanemad einestavad.

Alustuseks pakuti isetehtud saia ploomi ja pähklitega. Peedi hummus oli ülimaitsev peale määrimiseks ja lisaks mõnus kitsejuustu kreemjas tükike.

Kuna soovisime klaasiveini, siis oli neil hetkel valikus ainult kaks. Võtsime seega punasest San Lorenzo Chianti DOCG 2016 (5 eur klaas). Lõhnalt väga marjane ja tunda natuke vaarikat. Maitselt hõrk ja meeldiva tanniinsusega, järelmaitses natuke mandlit.

Valgest valisime pudeliveini Pinot Grigio IGT Delle Venezie 2016 (19 eur pudel). Mõnus puuviljane, värske, kaunis hele värvus ja hea ka kõige lõpetuseks juua.

Eelroogade valikus oli siig, hirv, küülik, vutt ja kitsejuust. Meie valisime üheks eelroaks hirve (hirve tartar, marineeritud kurk, gribiche kaste, munakollane) hind 6,9 eur. Väga kaunis väljapanek - nagu väike linnupesa. Maitselt mahe ja neutraalne. Kõrval mõnus krõbe ja suitsune sai. Lisaks juures tomati viinanaps - Bloody Mary sarnane, vürtsikas ja tšilline - lööb kinnise nina kohe lahti :)

Teiseks eelroaks sai valitud siig (peediga marineeritud põhjaranniku siig, kartulivahvel, tilli aioli, marineeritud sibul, värske soolakurk, vutimuna) hind 6,9 eur. Siig oli väga maitsev, parajalt ja pehmelt maitsestatud. Siig oli mõnusalt pehme vahvli peale pandud, tekstuurile andis maitsvat krõmpsu juurde forellimari. Kõrval väga maitsev kerges marinaadis kurk.

Teenindaja oli sõbralik, rõõmsameelne ja seletas toite tuues ka taldikul olevaid roogasid teadlikult.

Soojendavateks jookideks võtsime kõrvale veel Linnuküla maja tehtud napsusid:
- aroonia-kaneeli naps (2,8 eur): talvine ja jõuluhõnguline, väga maitsev. Seda võib juua nii eelroa ette kui ka desserdi kõrvale.
- mädarõika naps (2,8 eur): kange, selline tunne et tahaks sülti kõrvale süüa :) Lõhn on ootamatu, et joogilt ei oota midagi sellist, aga maitselt ei ole halb, selline mehisem naps. Desserdi kõrvale see meie arvates ei sobiks, aga eelnevaks sooja andmiseks küll.
- sidruni naps (2,8 eur): väga magus, seda võiks võtta nii desserdi kui ka eelroa ette.

Pearoogade valikus oli BBQ burger, küüslauguvorstid, lõhe, lillkapsa roog, seakarree, lammas ja part. Meie esimeseks valikuks sai teenindaja poolt kiidetud klientide üks lemmikuid roogasid lammas (lambatalle ristluutükk, pastinaagi-küüslaugukreem, täidisega baklažaan, küpsetatud köögiviljad, veinikaste) hind 15,3 eur. Pastinaagikreem on mõnusalt pehmelt soolakas. Täidetud baklažaaniga tuli esimene mõte, et letšoga täidetud - vürtsikas ja parajalt soolane. Kõrval olid veel meeldivalt hapukad sibulad.

Teiseks pearoaks sai valitud samuti kiidetud part (pardifilee, kirsi-punase sibula geel, juursellerikreem, röstitud peet, marineeritud punane redis) hind 11,8 eur. Part oleks võinud olla rohkem meedium, oli natuke liiga küps meie arvates. Juursellerikreem parajalt soolakas ja kreemjas. Kollane peet oli mõnusalt magus. Redis mahlane, värske ja krõmpsuv. Röstitud peedikrõmpsud olid väga head ja soolakad.

Magustoidu valikus on küpsisekook, sorbee, flambeeritud pirn, õunadessert, linnupiim ja mandlikook. Meie valisime linnupiima a la Linnuküla (linnupiim, šokolaad, besee, mustikad ja põldmarjad, mustika coulis) hind 6,7 eur. Väga kaunis väljapanek, linnupiim õhuline ja maitsev.

Teiseks desserdiks valisime mandlikoogi (mandli-lehttaignakook, kohvi želee, marjavaht) hind 5,2 eur. Kook pole väga magus ja kui magusust juurde tahta, siis saab marjavahtu vahele ampsata. Krõmpsuvad mandlitükid on väga mõnusad hamba all.

Vabalaud kindlasti soovitab kui otsite hubast ja romantilist perega või kahekesi einestamise kohta. Meile maitses väga hirve tartar ja siig eelroa valikust ning lammas oli samuti mõnusa küpsusega. Kõik road on väga kauni väljapanekuga, kohe näha, et detailselt läbi mõeldud:) Linnupiim magustoiduks oli ka midagi uut ja mõnusat.

Loe rohkem infot restorani kohta SIIT.


2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...