Restoran La Tabla asub Tallinnas, Telliskivi kvartalis, aadressil Telliskivi 60. See on justkui tükike Ladina-Ameerikat otse linna südames. Taustaks mängib kohalik Ladina-Ameerika tantsumuusika, mitmed detailid ja sisekujundus eristab seda kohta teistest restoranidest. Oled sattunud teise keskkonda, kus värvikirevas maailmas saab teistsuguseid maitseid proovida. Jalge all on pehme vaipkate ning laudasid eraldavad üksteisest värvilised aknaraamid, mis tekitavad mitmeid väikeseid boksikesi erinevatele seltskondadele.
Avatud köök võimaldab külalistel ka köögist toimuvat jälgida. Pilku püüab ka elav tuli avatud köögi leti peal, mis inimeste liikumise peale suurema ja väiksema leegi tekitab.
Algul teenindas meid sõbralik ja natuke tagasihodlikum noorem teenindaja, kes pigem lasi endal otsustada ja toite tellida. Ei olnud väga aldis asju soovitama ja võrdlema ühe või teise roa vahel. Vahel on see ka hea kui tead täpselt, mida süüa soovid, aga kui ei tea ja ootad kommentaare, mida võtta ja mis oleks hea, siis on hea kui teenindaja on aktiivsem ja pakub ise midagi välja, et oleks lihtsam otsustada. Pärast sain väga detailse ülevaate kõikidele küsimustele teiselt teenindajalt - väga meeldiv noormees. Oli kõigest informeeritud ja rääkis pärast infot roogade kohta detailsemalt. Aitäh jagamast infot koostiste ja roogade päritolu kohta Romet!
Ladina-Ameerikale kohaselt valisime endale alustuseks mõnusad kokteilid. Esimeseks sai valitud vaarika margarita (6 eur), pole väga magus, maitsvalt mõrkjas, peal kaunistuseks maasikad ja füüsalimari. Kes magusat kokteili ei soovi, siis see on kui rusikas silmaauku -  magusalt hapukas.
Teiseks kokteiliks valisime mango-ingveri margarita (7 eur) - peal kaunistuseks maasikad ja apelsin. Meeldivalt magus - kindlasti üks magusasõprade lemmikuid!
Eelroogade valikus on erinevad tortilla krõpsud, tapased ja salatid. Supi nimekirjast leiab mereannisupi, Kolumbia rebitud kanalihasupi ja veganitele sobiva vürtsika kikerherne-kookospiimasupi, millele võib lisandiks tellida pähklise maitsega Chorizo. Põhiroogadest pakutakse veiseliha, värskelt kohapeal suitsutatud sealiha, parti, mereande, lõhe, lambaliha ja valik taimetoite.
Eelroogadeks valisime supertacod. Need on kohapeal käsitsi valmistatud 15 cm läbimõõduga maisitortillad, mille peale saab ise valida meelepärased maitsed.
Üks huvitav fakt on ka see, et La Tabla on ainus restoran Eestis, kus kõik tacodes kasutatavad tortillad tehakse maisist kohapeal käsitsi, alates maisiterade keetmisest ja purustamisest kuni õige suuruse ja tekstuuriga tortillade valmistamiseni.
Meie valisime esimeseks värskelt kohapeal suitsutatud pardifilee (mango-granaatõuna-salsa, porgandi-plantaanikreem, plantaanikrõpsud, värske salat) 4,6 eur. Juures on kirjas, et kergelt vürtsikas, aga meie jaoks jäi seda natuke väheseks. Ootasime sellist mõnusat õhetust ja vürtsi, aga oli pigem magus hoopis. Part väga mõnusasti pehme ja mahlane. Krõpsud olid õrnalt soolakad ja maitsvad.
Tacodes ja pearoogades kasutatav lõhe-, pardi- ja sealiha suitsutatakse alati värskelt kohapeal.
Teiseks valisime supertaco: krõbe kalmaar (punasekapsa-kookosekreem, salatilehed, füüsali-salsa, tomatillo-jalapeno-salsa) 4,6 eur. Punasekapsa kreem on parajalt vürtsikas nii nagu lubatud - väga maitsev! Kalmaar on pealt krõmps ja seest meeldivalt pehme.
Pearoaks valisime Confit de pato - pardi confit (põletatud Argentiina polenta, firteeritud okra, mango demi glace, ürdituhk) 14,5 eur. Part - maitsev, soolakas ning sobis kastmega suurepäraselt kokku, väga huvitav kooslus. Polenta oli ülimõnus - sõmer ja soolakas-võine. Friteeritud okra krõpsud olid siilipoisiks peale meisterdatud:) Maitselt krõmpsuv soolased.
Teiseks pearoaks võtsime Estofado de Mariscos - tomatine mereannihautis (tigerkrevett, beebikalmaar, sinimerekarbid, valge kala, tomatileem, värsked rohelised ürdid) 9,9 eur. Tomatisupp mereandidega harmoniseerus ideaalselt. Seda sööks teinekord veelgi! Mereannid supi sees kõik väga maitsvad.
Road on korralikult suured seega magusa jaoks tundsime juba, et ruumi ei jätku, aga tahtsime siiski ka desserdid ära proovida. Esimeseks sai valitud Pasion de chocolate - meie hõrk šokolaadikook (maasika-mündisalsa, vürtsikad karamelliseeritud pähklid) 4,5 eur. Pähklid olid magusalt vürtsikad. Šokolaadikook pigem fondanti moodi, seest valgus välja maitsev sulašokolaad. Maasika-mündisalsa hästi värske ja suvine. Kõrval oli veel valge vahuline hapukas kaste, mis küsimisel selgus et on apelsinivaht Triple sec likööriga.
Teiseks magusaks valisime Tembleque - troopiliste puuviljade kookosepuding (tapioki-pärlid, mango-banaanisorbee, mandliküpsised) 4,9 eur. Pärlid ja mango on magus ja sõmer. Sorbee - hapukas ja mõnus. Kokku kõik selline kerge, hapukas ning mõnus magustoit, suurepärane kooslus. Kellele magus väga ei meeldi, siis see dessert on ideaalne valik.

Vaata rohkem infot ja reserveeri oma elamus SIIT!