teisipäev, 2. jaanuar 2018

Cru - mitte tavaline restoran Tallinna vanalinnas


Külastasin talvekuu saabumisega ühte oma lemmikrestoranidest Tallinna vanalinnas, aadressil Viru tn 8 restorani CRU. Detsembris on Viru tänav eriti kaunis koht jalutamiseks, kus pea iga maja ukse esist kaunistamaks ehitud kuusepuu.

Peasaali aknast saab ühte nendest kuuskedest kerge lumevaiba kattumisel ka imetleda.



Eelroaks valisin teenindaja soovitatud Eesti herefordi tartari (veise tartar kartuli tacos, suitsusproti mayo ja sibulavõrsed) hind 12 eur. Järjekordne lemmik eelroog - soovitan! Mõnusalt soolanem aga samas on tunda ka naturaalset liha maitset. Väga hea ja paras ports eelroaks.



Kõrvale pakuti isetehtud puuviljade ja ürtidega leiba - mõnusalt värske ja puuviljane. Lisaks oli brioche sai - hea pehme.


Lisaks oli väga ägeda väljanägemise ja maitsega ka pardimaks (maksa pate ja Antonovka õunahake, meega praetud tatra kukkel) hind 11 eur.  Efektselt serveeritud ja meeldiva maitsega.



Pearoaks soovisin midagi uut ja erilisemat, mida pole kaua maitsnud. Nimelt seostub maksaga peaaegu pooltel inimestel äkki lapsepõlvest rohkes õlis praetud maks, mis kogu köögi ebatavalise kui mitte ebameldiva lõhnaga täitis. Igatahes teenindaja kinnitas et see on hoopis midagi muud ja maitseb nagu liha. Valisin siis hirvemaksa (grillitud hirvemaks ja kobar-kukeseened, hassleback kartul ja röstitud sibula leem õllega) hind 18 eur.

Kõrvale soovitas teenindaja punast 2014 Ciclos Malbec­Merlot, Bodegas El Esteco, Argentiina veini (8 eur klaas).

Maks meeldis ja tõesti mitte selle maitsega nagu lapsepõlvest meenus. Eelarvamused said kummutatud ja hirvemaks maitses väga hästi! Kõrval lisas mõnusat omapärast maitset õllekaste. Kukeseente kobar võis oli lihtsalt imeline, krõmpsuv ja soolakas. Hasselbacki kartul meeldivalt õhuline.




Desserdiks valisin šokohooliku (kihiline šokolaadi Gateau kook Vana-Tallinna liköörikastmega) 7 eur. Efektseks muutis see kui kook oma välimust muutis kui kaste peale valati. Keskel oli hea hapukas kirss ning kõike seda ümbritses pehme voolav šokolaadi üleküllus - mõnus, mõnus:)




Meeleolu loob lisaks rohketele küünaldele ja huvitavate detailidega laes ning seinas romantiline taustamuusika.




Teenindus oli sõbralik, teadlik aga kindlasti tasub natuke rohkem veinidest end teadlikumaks teha. Venisoovitus oli sobilik aga teenindaja natuke kohmakas, ei olnud päris täpselt teadlik mida pakkuda kui tegemist on klaasi mitte pudeliveini tellimisega.


Anneli Tammela, Cru restoran kommentaar:
Vabalaud portaali ja juhi Daisy Järviga on alati suurepärane koostöö. Meie külaliste jaoks annab see suurepärase võimaluse reserveeringute kinnitamiseks ja ühtlasi on restorani enda jaoks sobiv süsteem igapäevatööks. Külaliste tagasiside on positiivne ja me soovime, et meie külalised oleksid rõõmsad juba reserveeringuid tehes ja Vabalaud pakub selle võimaluse ning meil on selle üle väga hea meel.


Rohkem infot ja reserveeri restorani Cru laud SIIT.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...