kolmapäev, 16. november 2016

Uus restoran vanalinnas ORO Resto võlub oma hubasuse ja maitsvate roogadega


Peale pikka ja tormakat tööpäeva leidsin aja külastada uut restorani Tallinna vanalinnas ORO Resto (samas ruumides oli enne restoran Olematu Rüütel). Õues veel sildidki vanast kohast üleval uue kõrval. Balti jaama poolt tulles sobilik õhtune jalutuskäik Patkuli trepist üles ja Toomkiriku lähedal. Vaadet akendest kui sellist ei ole, ainult sisehoovi. Restorani muudab eriliseks minu jaoks see, et ta on mõnusalt väike ja hubane mistõttu ei ole seal ka kõikide laudade täitudes väga lärmakas. Ruum on parajalt soe, hubane ja romantiline. Taustaks mängib rahulik muusika - tekkis tunne et olen spa ooteruumis:)




Teenindaja oli sõbralik meesterahvas, kes juhatas viisakalt lauda. Küsis joogisoove ja soovitas sobilikku veini.

Veini valikus on neil valgetest kõik kuivad, aga üllatavalt heaks ja sobivaks kujunes valge vein Anselmann Riesling Classic 2013 - kõige magusam Riesling mis neil pakkuda oli. Sobis õhtuseks lõpetuseks suurepäraselt. Peakoka tervituseks oli parajalt magus õuna-pirni sorbee. Huvitavaks muutsid puuviljaükid seal sees.




Pearoaks valisin pardirinna, mille põhjal saan enamasti hinnata kas tegemist on kvaliteetse restoraniga. Hind on vanalinna kohta isegi väga soodne - 14 eur. Part oli suurepärane, mõnusalt roosakas keskelt, hamba all väga pehme. Üllatavalt pehme lausa, see eest oli pealt koorik krõbe ja kaetud huvitavate seemnetega, mida ma ei suutnudki tuvastada. Igatahes kõik sobis omavahel - kaste, brokkoli, lillkapsas, maapirn. Juurde pakuti krõbedaid röstitud saiu oliiviõliga.



Magustoiduks võtsin šokolaaditerriini (5 eur), mida väidetavalt mujalt ei saa kui ainult nende juurest. Terriini kõrval oli huvitav karamelliseeritud suhkrutaoline puru, mis suus prõksus nagu poes müüdavates šokolaadides tundunud olen:) Igatahes sobis kokku. Suus oli kui ilulestik:) Šokolaaditerriin oli mõnusalt šokolaadine, shokohoolikutele nagu mulle sobis nagu rusikas silmaauku! Tore oli saada ka värskeid vaarikaid koogi peale.


Kohal on potentsiaali palju, hinnad vanalinna kohta soodsad. Natuke murelikuks teeb asukoht võibolla et need kes ei tea ei oska sinna ka samme seada. Asub ju tupiktänava lõpus, kus algusest ei ole ka paista reklaame et restoran seal asub. Loodetavasti hea toit meelitab ka uued uudistajad kohale!

Restorani info: https://www.vabalaud.ee/et/restoran/oro/

-------
Daisy Järvi
vabalaud.ee tegevjuht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

2023. aasta TOP 10 restorani

2023 aasta oli kiire, uuenduslik ja vabalaud.ee lehele lisandus mitmeid häid ja põnevaid restorane.  Pakkusime eelmisel aastal ka kahel kamp...